Foredrag med Susanne Jars. 17. januar

1000 km i kajak langs Grønlands østkyst.

Susanne Jars, en ganske usædvanlig efterlønsmodtager fra Århus, roede i sommers – som den første kvinde nogensinde – over 1300 km i kajak fra Tasilaq til Nanortalik på den grønlandske østkyst. 58 dage under de mest primitive forhold på en ubeboet kyst med drivis, bjørne og voldsomme vejrforhold.
Susanne fortæller, viser billeder og medbringer lidt forskelligt grej.
Pris: 100 kr inkl. kaffe. Ingen tilmelding

Jeg har tidligere boet og arbejdet i Østgrønland. Og selvfølgelig roet en del kajak selv men også lavet en masse kajak-sikkerheds-kurser på hele Østkysten for børn, unge, voksne og fangere gennem 17 år. Har desuden tidligere været på ekspeditioner både nord og syd for Tasiilaq , men altid ønsket at ro noget længere end blot 30 dage.

 

Så i 2022 roede jeg sammen med 2 andre kajakroere fra Tasiilaq – Nanortalik for at opleve den barske østgrønlandske natur. Østgrønland blev faktisk først “fundet” af Gustav Holm med hans konebådsekspedition i 1883 , hvor de startede fra Nanortalik i konebåde + kajakker, og fortsatte op langs kysten indtil de nåede Tasiilaq i1885. Siden dengang er vi ikke ret mange , der har taget hele denne tur pgr.af storisen ,der kommer langs hele kysten hele sommeren og de berygtede Østgrønlandske vinde. Vi er faktisk kun 6 personer dags dato, der har roet denne rute i kajak siden Gustav Holm og jeg er den første kvinde  J

På turen så vi  flere bopladser langs vores rute, men også sæler, hvaler og isbjørne mødte vi. Jeg vil fortælle om vores oplevelser på turen langs kysten og de bopladser vi mødte undervejs, samt komme ind på livet på disse bopladser. Men også om vores møde med isbjørne osv.

 

Jeg medbringer en del udstyr, som I vil kunne se før eller efter foredraget .

 

Glæder mig til at komme – vi ses

 

Mange hilsner

 

Susanne Jars

Date

17 jan 2023
Udløbet

Time

19:00 - 21:30

© 2024 Vandborg-Ferring Fælleshus

Website leveret af Michael NoeOp ↑